dilluns, 27 de desembre del 2010

La Barcelona Màgica

El carrer Princesa de Barcelona guarda un secret, més ben dit, en guarda milers. Milers de secrets que han fet il.lusionar milers de persones al llarg de la seva història.
El Rey de la Màgia és l'establiment de referència per al món de la màgia i l'il.lusionisme des que va obrir les seves portes el 1881. Si us hi fixeu, encara manté la grafia antiga - El rey... - prèvia a la normativa de Pompeu Fabra!

El fundador d'aquest establiment, Joaquim Partagàs i Jaquet, va ser un dels molts catalans que van fer "les amèriques" durant el segle XIX. Ell, però, enlloc de dedicar-se a la importació o al comerç, es va dedicar a una professió ben romàntica: l'il.lusionime. Instal.lat a Argentina, obtingué de seguida reconeixement com a prestidigitador acuant en els teatre més coneguts de Buenos Aires. Els diaris de l'època se'n feien ressò no només a Amèrica sinó mar enllà, a Barcelona.

L'any 1878 Joaquim Partagàs retorna a la seva ciutat natal per obrir al núm.5 del carrer Princesa -després es traslladarà al num. 11 on es troba actualment- una botiga dedicada a la venta d'objectes per a la pràctica de la màgia i la prestidigitació, la primera a nivell espanyol, que esdevindrà un referent tant a la resta de l'Estat com, sobretot, a Sud Amèrica.

Actualment, el mag Josep Mª Martínez i l'actriu Rosa Mª Llop regenten la botiga que conserva ben visible el seu esperit romàntic vuitcentista i que continua respirant la mateixa il.lusió del primer dia.

Entreu-hi i.... Abracadabra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada